Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

[Verlopen] WINACTIE – Gezond voor de kleine mond

[Update: de tijd is verstreken om nog recepten in te dienen. 12 februari maken we bekend welke gerechten doorgaan naar de kinderjury!]

Ga je weleens met kinderen uit eten? Dan is je vast opgevallen dat het kindermenu vaak alleen ongezonde opties bevat. Zonde! Daarom organiseren we samen met de koks van Grand Café De Walrus (Leeuwarden en Sneek) een leuke winactie: Gezond voor de kleine mond. We gaan op zoek naar een lekker én gezond kindergerecht. De winnaar krijgt een geheel verzorgd diner voor het hele gezin en ziet zijn gerecht een maand lang terug op de specialkaart van De Walrus.

Hoe doe je mee?

Deel hieronder jouw creatieve kindergerecht vóór 1 februari 2020, je mag één gerecht inzenden. Uit de inzendingen wordt een top drie gekozen. Deze drie gerechten worden voorgelegd aan een échte kinderjury. De kleine eters kiezen het winnende gerecht. Houd Doejemee.nl? in de gaten; wie weet ben jij een winnaar! Hier lees je de spelregels na. 

78 reacties

  • Ik zou een simpele basis tomatensaus maken zonder al teveel aromatische kruiden (dus geen rozemarijn/tijm). je kunt er met een staafmixer nog iets van pompoen/wortel etc. doorheen pureren voor extra groente. Eventueel héél fijngesneden groente door de saus mengen. Courgette doet het volgens mij wel goed omdat die lekker zacht is en niet sterk van smaak. En dan een kaasachtige bechamelsaus maken van zonnebloemolie met bloem als roux. Zout, edelgist en oatly havermelk whole of barista versie. Pasta noedels (volkoren mini penne of een pasta op basis van bonen bijvoorbeeld) mengen met de tomatensaus, in een diep bordje serveren met een sauslepel van de romige saus, en dan eventueel een beetje basilicum/oregano erover voor de mooi. 
    Als vervanger voor dierlijk gehakt is een mengsen van fijngehakte zonnebloempitten, champignons en linzen erg lekker. Dit kan in de magimix tot een half samenhangende massa gemaakt worden, en eventueel toegevoegd worden aan de saus.

  • Ik zou een simpele basis tomatensaus maken zonder al teveel aromatische kruiden (dus geen rozemarijn/tijm). je kunt er met een staafmixer nog iets van pompoen/wortel etc. doorheen pureren voor extra groente. Eventueel héél fijngesneden groente door de saus mengen. Courgette doet het volgens mij wel goed omdat die lekker zacht is en niet sterk van smaak. En dan een kaasachtige bechamelsaus maken van zonnebloemolie met bloem als roux. Zout, edelgist en oatly havermelk whole of barista versie. Pasta noedels (volkoren mini penne of een pasta op basis van bonen bijvoorbeeld) mengen met de tomatensaus, in een diep bordje serveren met een sauslepel van de romige saus, en dan eventueel een beetje basilicum/oregano erover voor de mooi. 
    Als vervanger voor dierlijk gehakt is een mengsen van fijngehakte zonnebloempitten, champignons en linzen erg lekker. Dit kan in de magimix tot een half samenhangende massa gemaakt worden, en eventueel toegevoegd worden aan de saus.

  • Ik zat te twijfelen tussen een volkoren wrap, maar daar zijn al versies van, dus ga ik voor een heerlijke lasagna. Met naast gehakt lekker veel groenten zoals tomaten, wortel, prei, ui en 2 teentjes knoflook en op de top natuurlijk een laagje (vegetarische) kaas. 

  • En wie is er zo creatief om een pasta gerecht voor de kleine van Elleke te bedenken?

  • Misschien niet zo creatief, maar mijn dochter is DOL op pasta. In alle vormen en maten. Een lekker en gezond pastagerecht zou voor mij al een hele goede toevoeging zijn. Vaak staat het wel op de "volwassen"kaart, maar niet voor de kids. 

  • Ik zou zelf kiezen voor een kleine volkorenwrap, met een hummus van kikkererwten of witte bonen, spinazie, basilicum, tahini en een heel klein beetje knoflook, zout en citroensap. (niet teveel olie in de hummus, met een beetje water wordt de hummus ook smeerbaar) de wrap hiermee insmeren. Beleggen met komkommerreepjes, plakjes tomaat, avocado, julienne wortel en julienne bietjes. Opvouwen als een burrito en hem schuin doorsnijden. Dit zijn gezonde vezels, vetten (avocado+tahini) en eiwitten voor kinderen die makkelijk te verwerken zijn voor het lichaam. Wat ook lekker is, is wat fijngesneden lente ui erin, maar dit zal niet elk kind lekker vinden (ook een beetje afhankelijk van de leeftijd). Door al die verschillende kleuren in de wrap is het visueel interessant voor een kind.

  • Klinkt heerlijk. Dat zouden mijn kids ook best eten! Ik kijk uit naar nog meer ideeen (ik ga het eigen receptenboekje er ook mee updatenWink)

  • Wraps met een paar soorten vulling doen het altijd goed. Als je kiest voor een bietenwrap ben je ook nog gezond bezig. Daarom hierbij de favoriete bietenwrap van mijn kids: bietenwraps insmeren met een dun laagje pesto, serranoham, kaas, sla of rucola en wat peper. In stukjes snijden en een prikkertje erdoor met een vlaggetje er op en het is feest. Lijkt mij een winnende formule:-).