Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

[Verlopen] WINACTIE – Gezond voor de kleine mond

[Update: de tijd is verstreken om nog recepten in te dienen. 12 februari maken we bekend welke gerechten doorgaan naar de kinderjury!]

Ga je weleens met kinderen uit eten? Dan is je vast opgevallen dat het kindermenu vaak alleen ongezonde opties bevat. Zonde! Daarom organiseren we samen met de koks van Grand Café De Walrus (Leeuwarden en Sneek) een leuke winactie: Gezond voor de kleine mond. We gaan op zoek naar een lekker én gezond kindergerecht. De winnaar krijgt een geheel verzorgd diner voor het hele gezin en ziet zijn gerecht een maand lang terug op de specialkaart van De Walrus.

Hoe doe je mee?

Deel hieronder jouw creatieve kindergerecht vóór 1 februari 2020, je mag één gerecht inzenden. Uit de inzendingen wordt een top drie gekozen. Deze drie gerechten worden voorgelegd aan een échte kinderjury. De kleine eters kiezen het winnende gerecht. Houd Doejemee.nl? in de gaten; wie weet ben jij een winnaar! Hier lees je de spelregels na. 

78 reacties

Bovenliggend
    1. Eenvoudige maar OVERHEERLIJKE curry met kikkererwten, zoete aardappel en spinazie

    1 medium witte ui, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 eetlepel milde curry poeder
    400g blik kokosmelk
    400g blik tomatenblokjes
    400g blik kikkererwten
    1 medium zoete aardappel, in blokjes gesneden.
    2 flinke handen vol verse spinazie
    Sap van een halve citroen
    Zout en peper naar smaak

    Bereiding:
    -Kook of stoom de zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Giet af en zet apart.
    - Snij ondertussen de ui en knoflook en fruit deze glazig in een beetje olie of water.
    - Voeg de kokosmelk, curry poeder, tomatenblokjes, kikkererwten, citroensap en zoete aardappel toe en breng aan de kook.
    - Laat, zonder deksel, ongeveer 30 minuten koken zodat de saus indikt, af en toe roeren.
    - Voeg 5 min. voor einde van de kooktijd de spinazie toe en roer door.

    Serveer met rijst en eventueel naanbrood.
    Eet smakelijk!!

Reactie
    1. Eenvoudige maar OVERHEERLIJKE curry met kikkererwten, zoete aardappel en spinazie

    1 medium witte ui, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 eetlepel milde curry poeder
    400g blik kokosmelk
    400g blik tomatenblokjes
    400g blik kikkererwten
    1 medium zoete aardappel, in blokjes gesneden.
    2 flinke handen vol verse spinazie
    Sap van een halve citroen
    Zout en peper naar smaak

    Bereiding:
    -Kook of stoom de zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Giet af en zet apart.
    - Snij ondertussen de ui en knoflook en fruit deze glazig in een beetje olie of water.
    - Voeg de kokosmelk, curry poeder, tomatenblokjes, kikkererwten, citroensap en zoete aardappel toe en breng aan de kook.
    - Laat, zonder deksel, ongeveer 30 minuten koken zodat de saus indikt, af en toe roeren.
    - Voeg 5 min. voor einde van de kooktijd de spinazie toe en roer door.

    Serveer met rijst en eventueel naanbrood.
    Eet smakelijk!!

Onderliggend