Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je favoriete recepten!

Het Samen Fitter team deelt hun favoriete recepten. Wat zijn jouw favoriete recepten? Of het nou eenvoudig, betaalbaar, vegetarisch is, laten we elkaar inspireren om weer eens iets nieuws op tafel te zetten!

6 reacties

  • Een suc6 nummer in onze familie!

    Geroosterde groenten met kruidige kikkererwten

    Ingrediënten:

    • 500 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld wortelen, broccoli, paprika, courgette)
    • 1 blik (400gr) kikkererwten, afspoelen en laten uitlekken
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • ½ theelepel komijn
    • Zout en peper naar smaak

    Bereiding:

    1. Verwarm de over voor op 200 graden.
    2. Snijd de groenten in hapklare stukken en leg ze op de bakplaat.
    3. Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olijfolie, de paprikapoeder, komijn, zout en peper.
    4. Verdeel de gekruide kikkererwten over de groenten op de bakplaat.
    5. Druppel de overige 2 eetlepels olijfolie over de groenten en de kikkererwten.
    6. Rooster het gerecht in 25-30 minuten of tot de groenten gaar en knapperig zijn.

     

    Een heerlijk, kleurrijk en lekker slank gerecht.

    Eet smakelijk!

  • Risotto met spinazie en kalkoen in rode pesto is ons favoriete winter gerecht! Risotto maken kost even tijd maar het is de moeite waard. En ja die grote zak spinazie past echt in je pan met risotto, handje voor handje toevoegen en het slinkt als sneeuw voor de zon.

    Ingredienten:

    Water 450 ml

    250 g risottorijst

    300 g verse spinazie

    125 g geraspte belegen Goudse kaas

    1 bosui

    300 g kalkoenfilets

    2 el olijfolie

    3 el pesto rosso

    Hoe maak ik het:

    Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie erdoor, laat al scheppend slinken en warm door. Schep de kaas erdoor en laat al roerend smelten.

    Snijd intussen de bosui in ringetjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Wok de olie in een wok en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de pesto toe en laat de kalkoen in nog 2 min. gaar worden. Voeg de bosui toe en bak nog 1 min. mee. Verdeel de risotto over de borden en hierover de kalkoen.

  • Gevulde paprika's met quinoa en zwarte bonen: makkelijk, kleurrijk en heel lekker!

    Ingrediënten

    • 4 grote paprika's (rood, geel of groen)
    • 1 kopje quinoa
    • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blikje maïs, uitgelekt
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 kopje geraspte kaas (cheddar of een mix)
    • Verse peterselie of koriander voor garnering

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
    3. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    4. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    5. Voeg de gekookte quinoa, zwarte bonen, maïs, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan. Roer goed door tot alles goed gemengd is en de kruiden zijn opgenomen.
    6. Vul de uitgeholde paprika's met het quinoa-mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
    7. Bestrooi de gevulde paprika's met geraspte kaas.
    8. Bak de gevulde paprika's in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
    9. Haal de gevulde paprika's uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
    10. Garneer met verse peterselie of koriander voor extra smaak en kleur.

    Serveer de gevulde paprika's als hoofdgerecht of als bijgerecht op een feestelijke gelegenheid. Ze zijn kleurrijk, gezond en gemakkelijk op voorhand te bereiden. Geniet van je feestelijke en budgetvriendelijke maaltijd!

  • Rode bieten pasta. Een simpel maar smaakvol en gezond gerecht. Eventueel als bijgerecht.

    Ingrediënten (2 pers): 
    • 200 gr pasta (volkoren)
    • 500 gr rode bieten (voorgekookt)
    • 100 gr geitenkaas
    • 1 handje walnoten
    • 0.5 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1.5 eetlepels balsamico azijn
    • 2 handjes rucola
    • 0.5 snuf peper en zout
    • 0.5 snuf gedroogde tijm
    • 0.5 eetlepel citroensap

    Materiaal: Keukenmachine of blender

    Bereiding

    1. Kook de pasta gaar en vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.

    2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.

    3. Snijd de rode bieten in grove stukken en doe in een keukenmachine of blender.

    4. Voeg de gebakken ui en knoflook toe samen met de balsamico azijn, citroensap, snuf peper en zout en tijm.

    5. Doe de gekookte pasta terug in de pan en voeg de bietensaus toe en roer erdoor. Verwarm alles nog kort. Voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken.

    6. Serveer de bieten pasta met een handje rucola, de rest van de geitenkaas en grof gehakte walnoten.

    7. Doe ook ca. ¾ van de geitenkaas erbij en mix het bietenmengsel fijn.

  • Pasteitjes met ragout. Heel simpel maar het stond vroeger al vaak bij ons als voorgerecht op het menu en je kunt er heel makkelijk een eigen draai aan geven. Heel simpel is pasteitjes uit de supermarkt en ragout uit blik maar…. ragout zelf maken kan op veel verschillende manieren en een simpele en makkelijke manier is om het te maken van paddenstoelensoep.

    Hoe? Verhit 30 gram ongezouten roomboter in de pan. Als de boter gesmolten is voeg je daar 25 gram tarwebloem aan toe en bak en roer je dat ongeveer 2 minuten door. Dan voeg je 300ml gebonden paddenstoelensoep toe en voor de smaak eventueel wat tijm. Breng dit al roerend aan de kook en laat het in 1-2 minuten koken tot ragout. Breng het dan op smaak met peper en zout.  

    Voor de versiering kun je wat Rucola op een bord leggen. Vul het pasteitje met je ragout en zet het bovenop de rucola op een bord. Snel, makkelijk, simpel en goedkoop! Tip: tijdens de Kerst zijn er vaak ook wel pasteitjes in de vorm van een ster te koop.

  • Wraps zijn goedkoop en het is even wat anders dan aardappelen of pasta. Ik maak deze vaak zo dat ik direct lunch voor de volgende dag heb. Slight smile  Hierbij kies ik vaak voor kipreepjes omdat de wraps dan snel klaar zijn. Voor 4 personen heb je 150 gram kipreepjes nodig, 400 gram mexicaanse roerbakgroente (vaak te vinden met 35% korting sticker bij AH), 8 tortillawraps, halve krop ijsbergsla en 500g passata met wat kruiden naar smaak erdoor (Goedkoper dan een potje saus Wink ). Niet echt iets voor kerst, maar fijn tussen de feestdagen door als je even lekker lui wil zijn, maar toch zelf wat wil maken.