Ik kan wel wat inspiratie gebruiken! Ik eet een aantal dagen in de week vegetarisch, maar verval toch snel in dezelfde recepten..
! Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.
Ik heb een keer bij een vriendin zelfgemaakte vegan pizza gegeten met vegan kaas van de Jumbo, die kaas kun je vast ook over de pasta gebruiken!
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Uitje/ knoflook fruiten met groene of rode curry pasta, grote zak spinazie erbij en laten slinken. Daarna linzen uit pot toevoegen en samen kokosmelk opwarmen. Zout en peper en evt. chilipeper toevoegen. Lekker met naanbrood
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Lekker simpel!
2 kilo tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook (meer mag altijd), 2 zoete punt paprika's. Balsamico azijn en optioneel een eetlepel bruine suiker en wat zout.
Alle groente in 2 of 4 stukken snijden, dit geldt ook voor de ui en knoflook. Alles in een ovenschaal doen en als laatste de balsamico azijn en eventueel de suiker en het zout naar smaak toevoegen. minimaal één uur (langer is lekkerder, zelf geef ik voorkeur aan 2 uur) op 150/175 graden in de hete lucht oven. Tussentijds af en toe omroeren.
Na een uur heb je dan een heerlijk basis voor pasta saus of lasagne saus met een volle smaak. Serveren met verse pasta, blaadjes verse basilicum en (vegan?) Parmezaan.
Een voordeel is dat de voorbereiding erg weinig tijd kost omdat je de groente nauwelijks hoeft te snijden. De langere 'oven tijd' ontkom je natuurlijk niet aan. Daarnaast ken je enorm variëren/experimenteren met de ingrediënten. Zowel in soort als in hoeveelheid. En je keuken ruikt uren lang heerlijk naar knoflook en tomaat, mama mia!
Eet smakelijk Ymkje!
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Hoi Ymkje, ik kook regelmatig veganistisch vanwege mijn schoondochter. Mijn ervaring is dat we vaak moeilijker denken dan nodig is. Ik pas mijn bestaande recepten en gerechten gewoon aan. Vervang vlees door vleesvervangers, bonen of voeg wat andere groente toe. Vraagt een recept om melkproducten dan vervang ik deze door kokosmelk.
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Hoe maak je dit?
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Ik vind de Mexicaanse keuken altijd wel makkelijk in een vegetarisch/veganistische variant te maken! Bijvoorbeeld kidneybonen met paprika, mais, blikje tomaten in saus en dan lekker verse guacamole erbij
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Linzencurry
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Dank je! Docu tips zijn altijd welkom!!
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Interessante docu! Ik eet inmiddels ook een paar keer per week vegatarisch en dat bevalt goed
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.
Hi Ymkje, ik heb geen recepten voor je in de aanbieding maar werd laatst wel positief getriggerd door de Documentaire Game Changers, o.a. te zien via Netflix. Benieuwd wat je daarvan vindt.
Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.