Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Ik geef de Guilty pleasure snack door aan...?

Een snack die je niet vaak neemt maar waar je af en toe gewoon écht zin in hebt. Een snack met een bepaalde aantrekkingskracht, die je moeilijk kunt weerstaan. Dat is een guilty pleasure snack. Ik ben benieuwd; wat is de meest populaire guilty pleasure snack van deze community? En waarom kies je voor deze snack, daar zit vast een verhaal achter.
Natuurlijk wil ik dan ook weten wat je favoriete 'gezonde' snack is.

Ik trap dit topic af  met mijn broodje-bal en omdat de vraag is 'Ik geef de guilty pleasure snack door aan....?' tag ik gelijk het volgende lid. Doe je mee?

47 reacties

Bovenliggend Reactie
  • Je kan dit in feite in iedere pan klaarmaken op middelhoog vuur! Het geheim zit 'm in het recept! Het beste resultaat krijg je met een Gietijzeren pan omdat die zijn hitte langer vast houdt, maar een 'onbeschadigde' anti-aanbaklaag koekenpan werkt net zo goed. Ik zeg met zin 'onbeschadigd' vanwege de gezondheidsrisico's die een PTFE coating met zich mee brengt, daarover meer in een latere blogpost. 

    Mijn recept ;

    droge ingrediënten;
    600 gram tarwebloem
    1 theelepel baking soda
    1 theelepel baking powder
    3 eetlepels suiker (kan je eventueel weglaten, is wel lekkerder mét, vind ik zelf)
    2 theelepels zout (fijne korrel)
    De droge ingrediënten meng je door elkaar met een garde in een grote kom.

    natte ingrediënten;
    600ml karnemelk
    2 ei-dooiers
    135 gram gesmolten roomboter
    In een aparte kom doen en goed door elkaar kloppen met een garde.

    apart houden;
    het eiwit van de 2 eieren (deze hebben we later nodig)

    Vervolgens giet je de natte ingrediënten in de kom met droge ingrediënten en vouw je het voorzichtig met een spatel door elkaar totdat het nèt gemengd is. Als je klonten ziet of nog wat droge bloem, geeft niet, gewoon zo laten.

    Vervolgens ga je het eiwit van de gescheiden eieren toevoegen aan het beslag. Ook dit meng je met een spatel door elkaar tot het nèt goed genoeg gemengd is. Je kan dit herkennen door te kijken of je géén snotterige ei meer terugziet.

    Dan laat je het beslag een half uurtje rusten (buiten de koelkast) zodat alle ingrediënten lekker kunnen intrekken (net als thee). Op deze manier komt alles op een natuurlijke wijze bijmekaar en krijg je superieure "luchtige" pancakes.

    Ik kan dit echt aan iedereen aanraden! (niet te vaak) Wink

Onderliggend