Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Voedselverspilling: vreselijk zonde!

Het woord alleen al: voedselverspilling. Wat een vreselijk woord. Heel fijn dat er steeds meer aandacht voor is om dit tegen te gaan. Ik werd door @ aangespoord om hier eens na te denken en heb in mijn omgeving gevraagd wat mensen hier zelf al aan doen. Ik krijg altijd de kriebels van de voorraadkast van mijn moeder; een echte aanbiedingenhopper. Vreselijk veel over de datum en uiteindelijk wordt dat dus weggegooid... dat heb ik gelukkig niet van haar geërfd.

Een goede vriendin van mij gaf het advies om altijd voor 1 dag minder in de week boodschappen te doen en dan op die dag dat je denkt: 'we hebben niks te eten' eens heel goed in alle kasten van je keuken te kijken. Er ligt altijd wat! Tip: Google dan vervolgens deze ingrediënten, gegarandeerd vind je een recept om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik pas dit toe en het werkt voor mij ontzettend goed!

Wie heeft er nog meer tips?

34 reacties

Bovenliggend
  • Ik probeer zelf altijd van een paar ingrediënten meerdere gerechten te maken. Zo maak ik van een grote bloemkool een keer couscous en pizza. De andere dag gebruik ik pompoen om een burgertje te maken en de andere dag gebruik ik de andere helft om het te roosteren in de oven.  Zo ben ik over het algemeen heel goedkoop uit en maak ik eigenlijk  altijd de koelkast leeg. Voor 5/6 dagen boodschappen halen is voor mij echt ideaal want, mocht er dan toch iets overblijven op dag 6, dan word er wel soep van gemaakt.. Ook gaan er ook vaak één  pansgerecht restanten de vriezer in. Zo hoef ik de volgende week weer minder te koken.

Reactie
  • Ik probeer zelf altijd van een paar ingrediënten meerdere gerechten te maken. Zo maak ik van een grote bloemkool een keer couscous en pizza. De andere dag gebruik ik pompoen om een burgertje te maken en de andere dag gebruik ik de andere helft om het te roosteren in de oven.  Zo ben ik over het algemeen heel goedkoop uit en maak ik eigenlijk  altijd de koelkast leeg. Voor 5/6 dagen boodschappen halen is voor mij echt ideaal want, mocht er dan toch iets overblijven op dag 6, dan word er wel soep van gemaakt.. Ook gaan er ook vaak één  pansgerecht restanten de vriezer in. Zo hoef ik de volgende week weer minder te koken.

Onderliggend