Discussie: Webinar "Lekker aan het werk" over stress en voeding

Op donderdag 14 mei (9.30 uur) organiseert de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland (een initiatief van VNO-NCW Noord en De Friesland) een webinar via Zoom. Mascha Perquin deelde waardevolle inzichten over de relatie tussen stress en voeding.

Je kunt de Stress en voeding mini.pdf hier bekijken. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je weten hoe Mascha jouw bedrijf kan helpen? Reageer dan onder dit item.

 Lockdown leidt tot meer stress en ongezondere leefstijl.

De coronacrisis heeft de leefstijl van de meeste Nederlanders niet gunstig beïnvloed. Ruim een derde beweegt minder sinds de lockdown, veel mensen hebben last van stress en het overgrote deel heeft zijn eetgedrag niet aangepast.

De webinar onder leiding van Mascha Perquin gaat over stress en voeding en de effecten die ze op elkaar hebben. Welk effect heeft stress op je spijsvertering en hoe ga je daarmee om zijn belangrijke vragen. Stress wordt voor een belangrijk deel gestuurd door je hormoonstelsel. Hormonen hebben een duidelijke invloed op de spijsvertering en op je biologische klok. Niet voor niets wordt het darmstelsel ook wel het tweede brein genoemd. We gaan hierbij in op de betrokken hormonen en eindigen met tips om je voeding aan te passen zodat je stress kunt reduceren.

In 2011 is Mascha Perquin gestart met Foodtruck Mama Mascha; het 'zusterbedrijf' van "Lekker aan het werk" en werkt ze voor de zorg, het onderwijs en particulieren. 


10 reacties

Bovenliggend
  • Hi Mascha, bedankt voor het webinar. Een lekker helder en no nonsense verhaal! Ik vond deze vraag nog interessant: Wat kunnen werkgevers nu (grotendeels op afstand) doen om hun werknemers te ondersteunen? Ten eerste bij het voorkomen van stress, maar ook bij gezonde keuzes qua voeding?

  • Hi Emma, Bedankt voor je reactie. Werkgevers kunnen zeker wat doen! Het belangrijkste is natuurlijk dat ze goed contact houden met medewerkers. Het lijkt er op dat veel meer mensen voor langere tijd thuis zullen werken dus contact is superbelangrijk. Ik ben het met Dolf eens dat een goed vitaliteitsbeleid een belangrijk startpunt is. Ik vind het ook heel belangrijk dat werkgevers de intrinsieke motivatie proberen aan te wakkeren van hun medewerkers. Alleen dan kunnen ze stappen maken. Het aanwakkeren doen wij door niet alleen aan bewustwording te werken (dat kan nu via webinars of individuele coaching) maar ook via nudging en om de funfactor niet te vergeten. Als gezond eten lekker en makkelijk is dan zullen mensen zich sneller laten verleiden. Wij doen nu ook weer catering met onze foodtruck op locaties bij werkgevers (die wel weer op 1 locatie zijn). Een beetje gezonde verwennerij dus! 

Reactie
  • Hi Emma, Bedankt voor je reactie. Werkgevers kunnen zeker wat doen! Het belangrijkste is natuurlijk dat ze goed contact houden met medewerkers. Het lijkt er op dat veel meer mensen voor langere tijd thuis zullen werken dus contact is superbelangrijk. Ik ben het met Dolf eens dat een goed vitaliteitsbeleid een belangrijk startpunt is. Ik vind het ook heel belangrijk dat werkgevers de intrinsieke motivatie proberen aan te wakkeren van hun medewerkers. Alleen dan kunnen ze stappen maken. Het aanwakkeren doen wij door niet alleen aan bewustwording te werken (dat kan nu via webinars of individuele coaching) maar ook via nudging en om de funfactor niet te vergeten. Als gezond eten lekker en makkelijk is dan zullen mensen zich sneller laten verleiden. Wij doen nu ook weer catering met onze foodtruck op locaties bij werkgevers (die wel weer op 1 locatie zijn). Een beetje gezonde verwennerij dus! 

Onderliggend