Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Stamppot

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar!
De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! In het kader van Bevrijdingsdag staat de stamppot centraal, omdat het zo lekker Hollands is.
Weetje: De stamppot is nog helemaal niet zo lang ‘echt’ Hollands? Hoe dat zit, lees je hier.

Wat is jouw favoriete stamppot recept?

3 reacties

Bovenliggend
  • Sweet dreams are made of cheese

    Stamppot rauwe andijvie met brie:

    Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet daarna af. Laat even droogstomen van het vuur af en voeg dan een klontje boter en een klein scheutje melk toe. Kruid met peper en zout en stamp tot een puree.

    Verwarm een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Zet het vuur onder de stamppotpan op de laagste stand en stamp de andijvie door de gestampte aardappelen. Laat de andijvie steeds een beetje slinken en doe er dan de volgende portie bij. Bak intussen de spekreepjes in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

    Snijd de brie in kleine stukjes en roer deze samen met de gebakken spekreepjes door de stamppot. Laat alles nog kort staan op laag vuur zodat de brie een beetje zacht wordt.

    Je zou ook een beetje walnoten kunnen toevoegen >Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met brie en de gebakken spekjes op de borden en strooi er de fijngehakte walnoot overheen.

    & dan als extra variatie tip, shoarmareepjes i.p.v spekjes is ook erg lekker!

    Eetsmakelijk

Reactie
  • Sweet dreams are made of cheese

    Stamppot rauwe andijvie met brie:

    Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet daarna af. Laat even droogstomen van het vuur af en voeg dan een klontje boter en een klein scheutje melk toe. Kruid met peper en zout en stamp tot een puree.

    Verwarm een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Zet het vuur onder de stamppotpan op de laagste stand en stamp de andijvie door de gestampte aardappelen. Laat de andijvie steeds een beetje slinken en doe er dan de volgende portie bij. Bak intussen de spekreepjes in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

    Snijd de brie in kleine stukjes en roer deze samen met de gebakken spekreepjes door de stamppot. Laat alles nog kort staan op laag vuur zodat de brie een beetje zacht wordt.

    Je zou ook een beetje walnoten kunnen toevoegen >Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met brie en de gebakken spekjes op de borden en strooi er de fijngehakte walnoot overheen.

    & dan als extra variatie tip, shoarmareepjes i.p.v spekjes is ook erg lekker!

    Eetsmakelijk

Onderliggend
Geen gegevens